Inga sociogram med I2P-Messenger

I2P-Messenger är namnet på ett trevligt litet program för snabbmeddelanden. Jämfört med likande program (ICQ, MSN m.fl.) är I2P-Messengers stora fördel att den privata kommunikationen är mycket start skyddad. Skyddad med både kryptering och anonymisering. En avlyssnare kan varken ta del av innehåll eller avgöra vem som kommunicerar med vem. I vart fall inte utan stora svårigheter. För en avlyssnare är I2P-Messenger rena mardrömmen.

Det starka skyddet är möjligt tack vare att I2P-Messenger kommunicerar över det anonyma och krypterade I2P-nätverket.

För att använda I2P-Messenger måste man först installera själva I2P, dvs mjukvaran som sköter anslutningen till I2P-nätverket (länk). Detta är mycket enkelt och blir ännu enklare om man tar en titt på Christopher Kullenbergs handledningar för installation av I2P under Windows, Linux och Mac OS X.

När I2P är installerat kan I2P-Messenger laddas hem från adressen http://echelon.i2p/qti2pmessenger/. Innan I2P-Messenger går att använda måste man gå in i inställningarna för I2P och starta ”SAM application bridge”. Se bild nedan.

Säg nej tack till sociogram och installera I2P-Messenger i dag!

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Annonser

5 svar

 1. Ser ingen framtidsutsikt med i2p nätverket. En myndighet kan ju när som helst stänga ner den. Det enda som behövs är att en lobbyist säger att det finns otäckheter som pågår i nätverket och så kaboom. Det existerar fortfarande inom internet och pågrund av det, finns det en omedelbar risk. Om någon skapar ett nytt riktigt dolt internet så finns det fler möjligheter.

 2. Hum:

  Det är möjligt att någon myndighet kan stänga ner I2P, men det blir lite svårare än att stänga ner vissa andra protokoll. Ett par anledningar:

  1) I2P är inte en websida eller en tjänst. Det är ett protokoll. Man kan tanka ner koden från i2p2.de, men när man väl har programmet så tankar man generellt ner ny kod (uppdateringar och plugin, men de har en git också) via I2P självt. Då behövs ingen websida.

  2) I2P har ingen signatur på nätverket. Trafiken som utväxlas är inte möjlig att skilja från vitt brus, slump och kaos, förutsatt att man inte lyckas knäcka kryptot. Det går alltså inte att blockera trafiken med deep packet inspection. (Däremot går det att ansluta till nätverket och se vilka noder som ansluter direkt till dig.)

  3) Många av I2Ps programmerare är anonyma. Kod som du tankar ner har signerats. Det är den kryptografiska signaturen som man litar på, inte de anonyma programmerarna. Det går alltså bara att åtala, hota och utpressa vissa av programmerarna.

  Betänk också att det är lika olagligt att kommunicera krypterat som det är att viska, prata på ett annat språk, eller ha hemligheter. Man får viska. Man får tala på andra språk. Man får ha hemligheter.

  Den dag dessa rättigheter tas från dig kan du inte bara sitta still och vara uppgiven över att myndigheterna tog ner I2P. Den dagen då det blir olagligt att ha hemligheter är det dags att ockupera riksdagen.

 3. Appreciating the hard work you put into your site and detailed information you offer.
  It’s awesome to come across a blog every once in a while that isn’t the same unwanted rehashed information.
  Excellent read! I’ve bookmarked your site and I’m including your RSS feeds to my Google account.

 4. I love your blog.. very nice colors & theme. Did you create this
  website yourself or did you hire someone to do it for you?
  Plz reply as I’m looking to construct my own blog and would like to find out where u got this from. cheers

 5. professional resume writers in kalamazoo mi

  Inga sociogram med I2P-Messenger | Nils blogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: