Hundratals böcker har förbjudits av Stockholms tingsrätt

Tänkvärda analyser över det som hänt mellan Stockholms tingsrätt och Black Internet AB har börjat dyka upp lite varstans. Mathias Klang skriver på Second Opinion. Juristen skriver om Mere Conduit. Falkvinge har JO-anmält.

Själv har jag funderat över The Pirate Bays kommentarsfunktion:

Till varje torrentfil på The Pirate Bay finns en kommentarfunktion. Den fungerar på samma sätt som kommentarsfunktionen på bloggar.

Kommentarer på The Pirate Bay

Kommentarer på The Pirate Bay

Efter att ha undersökt saken så vet jag nu att The Pirate Bays användare med sina kommentarer skapat ett väldigt stort stycke text. Skulle man sammanställa alla kommentarer och ge ut dessa i tryckt bokform skulle det krävas drygt 500 volymer* tätskriven text för att rymma allt.

Stockholms tingsrätt har nu fattat ett beslut vars konsekvens är att medborgare i Sverige och världen inte längre är tillåtna att ta del av de motsvarande  500 böcker som Pirate Bays användare tillsammans har skrivit.

Staten borde stå upp som garant för det skrivna ordets rätt till frihet och existens. Nu har Stockholms tingsrätt visat att det är precis tvärt om. Jag trodde att det skrivna ordet värderades högre än så här.

* = Kommentarerna skrivna av Pirate Bays användare omfattar totalt  52 961 732 ord. Det motsvarar 504 volymer om varje volym är en bok på 300 sidor med 350 ord per sida. Fler detaljer här.

Update:  Stockholms tingsrätt ljuger? Obligatorisk läsning hos Josef K. Domen måste överklagas!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Annonser

There are no comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: