Här bryter Wadsted mot upphovsrätten

Grattis fotograf Roger Schederin! Snart är du rik. Monique Wadsted verkar ha stulit en av dina bilder. Hon sprider den från sin hemsida. Eftersom Monique anser att Pirate Bay-killarna ska betala 93 miljoner i skadestånd för 5 filmer så kan du med gott samvete kräva någon miljon eller två av Monique.

Här är sidan där Monique Wadsted sannolikt bryter mot upphovsrätten.

Wadsteds misstänkta upphovsrättsintrång:

wadsted1

Originalbild:

wadsted3

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Annonser

18 svar

 1. Är det sant? Vilken kålsupare!

 2. Nu funkar inte länken längre, antar att Wadsted blev rätt och tog bort bilden.

 3. Ehem, genom att lägga upp bilden här bryter du också mot upphovsrätten… Men det kan, för övrigt, tänkas att Monique fått lov att använda bilden, faktiskt.

 4. ”Nu funkar inte länken längre, antar att Wadsted blev rätt och tog bort bilden.”

  Tja, nuförtiden så tycks ju lättförfalskade skärmdumpar hålla som bevis i rätten, något Wadsted dessutom förordar som bra. Jag tror det finns tillräckligt för att fotografen skulle kunna sätta dit henne.

 5. […] fick en kommentar från HDR-fotografen som pekade mig till Nils blogg där denne Nils påvisar hur noga Wadstedt själv är med upphovsrätten. Tyvärr tycks hon ha […]

 6. #Anders Troberg, Ta en titt i googles cache så kommer du se hela texten med frågesporten som monique tagit bort. Undrar varför man raderar ett helt inlägg så fort det blivit uppmärksammat?

  #Calandrella, Fallet är uppe i Högsta domstolen och ännu har det inte bestämts om det är olagligt eller inte med så små bilder.

 7. Extra graverande är att hon manipulerat bilden — tagit bort originalhuvudet och lagt dit sitt eget. Det är verkligen en kränkning av upphovsrätten. Inte den kommersiella (som verkar vara det enda hon känner till) utan den idella, den som de flesta människor anser att det är viktigt att respektera.

 8. Kallocain-samhälle :?:

 9. Jag gissar på elefantpratare!!

 10. Nå må det vel sies at å manipulere et bilde og legge det ut til privat bruk ikke er brudd på copyright.
  Brukes det av et firma i bedriftssammenheng så er det andre saker.

 11. Nej Pjodor, min norske vän, det är inget brott mot copyright. Detta av den enkla anledningen att det inte finns något som heter copyright i svensk lagstiftning.

  Däremot är det ett solklart brott mot svensk upphovsrättslagstiftning att manipulera ett kreativt verk utan att upphovsrättsinnehavaren godkänt det. Rätten att få råda över sina egna kreationer inskränker sig inte till rätten att få tjäna pengar på dem. Rätten att få råda över hanterandet över det man skapat är — för de flesta kreatörer — betydligt viktigare än de spottstyvrar som mediabolagen till äventyrs låter kreatörerna få ta del av.

 12. […] att fokusera på. Rättegången är ett fascinerande spektakel, dessutom har åklagarsidan så många konstigheter för sig att jag inte riktigt vet om det faktiskt händer på riktigt eller om det […]

 13. […] hemsida och skivbolagens egen advokat, Monique Wadsted som kräver fildelare på miljoner verkar för egen del inte främmande inför att sno bilder efter att ha fibblat lite med dem i PhotoShop (helt säkert en lagligt köpt kopia av ett […]

 14. don’t you just love a good hypocrate…

 15. Pjodor, att lägga ut något på en hemsida är inte privat bruk, inte ens i Norge är jag säker. Hon har kopierat bilden till hela världen (alla på internet) utan lov och som sagt manipulerat den dessutom.

 16. Kan inte någon stämma henne?

 17. det där ska hon fan åka dit på! hoppas detta uppmärksammas så det inte tystas som allt annat skit..

 18. Ha ha vilken loser. Det här är ännu ett bevis i raden att internet inte fungerar utan ”upphovsrättsbrott”. Det ligger knappast något ont uppsåt bakom, precis som för alla andra vanliga svenssons som fildelar. Lägg ner hetsjakten för fan idioter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: